Article

In March 2006, burglars broke into a zoo in Queensland, Australia. They planned to steal a koala. Everybody loves koalas, right? With their big round eyes, flat noses, thick fur coat and hairy ears, these cute animals have become a popular symbol of Australia. However, appearances can be tricky. The koala at the zoo was very fierce. Soon the burglars had deep scratches (抓痕) from the koala's sharp claws (爪), so they decided to steal something easier. They stole a crocodile instead!

Koalas are interesting animals. A koala mother carries her baby, called a joey, in a warm pouch, or pocket, on her stomach. Koalas eat only the oily leaves of eucalyptus trees (桉树). These leaves are harmful to many other animals, but koalas eat about two and a half pounds (just over one kilo) every night. There is enough water in these leaves, so koalas do not drink very much. In fact, in one local Australian language the word koala means "no drink".

2006年3月,窃贼闯入澳大利亚昆士兰州的一家动物园,计划偷走一只考拉。毕竟人人都爱考拉,不是吗?它们有着又大又圆的眼睛、扁平的鼻子、厚厚的毛皮外套和毛茸茸的耳朵——这些可爱的动物已成为澳大利亚的标志性象征。然而,外表有时会骗人。动物园的那只考拉异常凶猛,很快窃贼就被它锋利的爪子抓出深深的伤痕,于是他们决定转而偷更容易下手的动物,最后竟偷走了一条鳄鱼!

考拉是一种十分有趣的动物。考拉妈妈会把幼崽(称为“幼兽”)放在腹部温暖的育儿袋里随身携带。考拉只吃桉树富含油脂的叶子,这种树叶对其他许多动物有害,但考拉每晚要吃约两磅半(略超一公斤)的量。桉树叶本身含有充足水分,因此考拉很少饮水。实际上,在澳大利亚一种原住民语言中,“考拉”一词的意思正是“不喝水”。

Questions

1. What did the burglars steal in the end?

2. What will "fierce" animals probably do?

3. From the passage we know about koalas EXCEPT

4. What's the best title for the passage?

Correct: 0%

Explanation 1: 细节理解题。根据“They stole a crocodile instead!”可知,窃贼最终偷走一只鳄鱼,故选B。

Explanation 2: 词义猜测题。根据“Soon the burglars had deep scratches (抓痕) from the koala’s sharp claws”可知, 考拉很凶猛,用爪子抓伤了窃贼,“fierce” 表示“凶猛的”,因此,凶猛的动物可能会准备攻击。故选D。

Explanation 3: 细节理解题。根据“With their big round eyes, flat noses, thick fur coat and hairy ears”“Koalas eat only the oily leaves of eucalyptus trees”以及“There is enough water in these leaves, so koalas do not drink very much.”可知,文章中提到了考拉的外貌、食物和饮水习惯,但没有提到它们何时生育。故选B。

Explanation 4:最佳标题题。文章主要讲述了考拉反击窃贼的故事,因此“Koalas Fight Back!”是最合适的标题。故选A。